BOTENSTORT NIEUWPOORT

Wat gebeurt er met boten aan het einde van hun dienstbaar leven? Bestaat er iets als een botenstort of een botenkerkhof? Of wordt er net zo lang op doorgevaren dat ze zinkt?

Duizenden oude en verwaarloosde polyester vaartuigen ontsieren onze jachthavens, zeilclubs en binnenwateren. De kosten om een afgedankte boot af te breken, liggen meestal hoger dan de waarde ervan. Vaak worden ze dus gewoon achtergelaten. Ondertussen dringt een recyclageplan voor polyester zich op.     

haven nieuwpoort

botenstort

 

 

KOMST VAN 45m HOGE ZENDMAST IN KOKSIJDE DORP

 Zendmast Ugchelen 2013 1

De Koksiedenoars maken zich zorgen om het visuele aspect van deze zendmast: volgens de plannen zal deze 45,75m hoog zijn met een diameter van 8m. Dus is dit nog hoger dan de Sint Niklaaskerk in Oostduinkerke. Deze zendmast zal niet alleen in het onmiddellijke zicht staan van de omliggende woonbuurt, maar over heel koksijde te zien zijn. Deze zendmast zal niet alleen het dorpsbeeld veranderen, maar ook het beeld van Koksijde in de streek. De hoogte van de huizen in de buurt blijft beperkt tot 2 bouwlagen, dus de zichtbaarheid is verder dan alleen de omliggende woonbuurt.

Omwille van deze visuele vervuiling maken de bewoners zich zorgen dat de waarde van de omringende huizen zak dalen, alsook bij een potentiële verkoop omdat de mensen schrik hebben van eventuele straling die z'n zendmast met zich meebrengt.

Wij maken ons zorgen over de inpakt van schaduw op de huizen in de onmiddellijke woonbuurt. Veel energiezuinige woningen maken gebruik van zonnepanelen alsook dubbele beglazing die toestaat om de warmte binnenhuis te houden. De schaduw van de zendmast zal hier een negatief effect op hebben.

Het natuurgebied de Hoge Blekker ligt op 100m afstand en zal blootgesteld worden aan een deel van de straling. Hoewel het wetenschappelijk nog niet bewezen is, kan niemand het effect van de straling op de fauna en flora bevestigen. De gemeente wil de Hoge Blekker meer in de kijker zetten, de zendmast zal hier vanop alle uitzichtpunten het zicht belemmeren.

Wij maken ons zorgen om de veiligheid van onze voetballers: wat is de stralingslast zo kort bij de zendmast? Wat bij loskomende stukken die op het voetbalveld terecht kunnen komen? In die hoek staat meestal een heel sterke wind, er zijn al meerde woningen die stormschade hebben opgelopen.

Wij maken ons zorgen om de zwembadbezoekers om dezelfde reden als hierboven.

De gemeente heeft net haar prestigieuze plannen bekend gemaakt om Koksijde dorp te moderniseren en het sportpark een modern tintje te geven. Waar past zo'n zendmast in dit plaatje? Uit esthetisch standpunt is dit gewoonweg lelijk...

Over een paar jaar komt het militaire domein vrij, waarom de zendmast daar niet plaatsen?

Welk nut heeft deze zendmast aangezien er reeds 18 zendmasten in  Koksijde staan!

web banner wit

Terug een schot in de roos !! De weergoden waren ons gunstig gezind en een zee aan toeschouwers!! Een dikke proficiat aan de inrichters alsook het gemeentebestuur. Eén groot minpunt : Drie (jawel 3 tavernes waren open in de omgeving van het Bortierplein en op de zeedijk de overige waren gesloten!!  Deze drie zaken zaten bomvol. Foei, en dan maar klagen over  "het beleid" en de kerst-en nieuwjaarsversiering aldaar! ZE ZIJN GESLOTEN!!

b0067eaa 4f78 4eb8 82f7 063dd1163716

NA 40 JAAR DOEN MAGISTRAAT EN SPEURDER BOEKJE OPEN:

SCHANDAAL ROND BOUWGRONDEN IN DE PANNE

"PALEIS KWAM TUSSEN IN CORRUPTIEZAAK"

 DE PANNE ZEE DUINEN

Een oud-magistraat én een speurder getuigen dat het Koninklijk Paleis destijds ongeoorloofd is tussengekomen in een oude corruptiezaak, waarbij de Koninklijke Schenking bouwgronden verwierf.  Het Paleis zou in 1979 de betrokken speurder aangemaand hebben om een hoofdverdachte vrij te laten.

In het kader van het onderzoek naar de Koninklijke Schenking, ‘Immo Royal’, werd vandaag geschreven dat de Koninklijke Schenking in 2004 bouwgronden verkocht waarvan de oorsprong vragen oproept. Het gaat om gronden in een duinengebied in De Panne, waarrond in 1979 een groot corruptieschandaal was losgebarsten.. Niet zozeer de verkoop van de gronden roept vragen op, wel hoe ze ooit bij de Koninklijke Schenking zijn terecht gekomen. De onderzoeksjournalisten kwamen bij de Schenking zelf alleen te weten dat zij de bouwgronden verwierf op 17 juni 1974. Dat gebeurde bij de notaris die als eerste werd gearresteerd in het corruptieschandaal, in 1979, en die later ook is veroordeeld toen twaalf mensen terechtstonden in de zaak.

Een hooggeplaatste magistraat op rust heeft vandaag (30/11/2019) laten weten dat hij destijds al vernam van de toenmalige commissaris, die het onderzoek leidde, dat die was opgebeld door het paleis nadat in 1979 de betrokken notaris was gearresteerd. "Hij kreeg op zijn kantoor een schokkende telefoon van een zeer hooggeplaatste persoon van het paleis om de notaris onmiddelijk vrij te laten", vertelt de oud-magistraat. "Ik ben daar nooit mee naar buiten gekomen, tot nu, maar het is me wel mijn hele loopbaan bijgebleven omdat dit een ongeoorloofde tussenkomst was van het hoogste niveau in ons land" Ook een speurder bevestigd die feiten nu.

De woordvoerdster van het Koninklijk Paleis, Rafike Yilmaz, laat in een reactie weten dat "dit dossier dat 40 jaar oud is, niet gekend is bij de huidige medewerkers van het Paleis. "Bijgevolg kunnen we niet helpen bij het verkrijgen van bijkomende informatie"

ANKLIK 2

75394257 10157742797519490 1086767171318579200 n

DE TOEKOMST LACHT ONS TOE...

BOETEN ...BOETEN...BOETEN...BOETEN

Un siege de voiture connecte pour lutter contre la fatigue au volant 

POLITIE WESTKUST LAAT NU OOK SPEEKSELTEST AFLEGGEN

OM TE BEPALEN OF JE TE MOE BENT OM TE RIJDEN...

285€ BOETE !!

De politie Westkust die automobilisten aan de kant zet voor een... slaperigheidscontrole. Vrijdagavond legden in Koksijde de eerste bestuurders in ons land vrijwillig een speekseltest af die moet bepalen of ze niet te vermoeid achter het stuur zaten. Met de nieuwe techniek wil de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de problematiek in kaart brengen. Vermoeidheid speelt een rol in één op de vijf zware ongevallen. 

VEURNE EN ZIJN DEELGEMEENTEN KOMEN IN OPSTAND!!

De voorspellingen zijn een feit geworden...

de aap van Westkust

In Veurne én alle deelgemeenten is dit het dagelijkse gespreksonderwerp: "wat bezielt deze flierefluiter?". Zijn aangerichte ravage is enorm, na het menselijk ras mogen zelfs de honden niet meer blaffen. Hij verbiedt om te blaffen en wie niet luistert krijgt boete!!

duitse herder740x433

VEURNOARS, IEDEREEN KLAAR VOOR DE DAG DER BLAFFENDE HONDEN 

Wie wil deelnemen, op een nog later te bepalen datum, aan deze blaffende manifestatie, is van harte welkom. Helaas, wij mogen niets meer zeggen en onze viervoeters mogen niet meer blaffen in Veurne en deelgemeenten!! Wie kan dit nog onder zijn hersenpan verwerken??!

En wat is zijn volgende 'heldendaad', fluiten de vogels niet te luid in Veurne??!.

LELIJKE AAP

ALLEEN MET DE EINDEJAARSFEESTEN ?

DOE BEROEP OP DE STOUTEN Z'N KNUFFELDOOSJE

Per dag, weekend of week, en "spek voor ieders bek"

Reservatie : de eersten zullen nooit de laatsten zijn...

2326713

Ben je lid van de groep en een alleenstaande man, blijf niet alleen met de eindejaarsfeesten. Tot 50% korting voor een weekend!! Gratis 20 condooms aangeboden door DE STOUTEN WESTKUSTNOARE

 

1 DE ZUSSEN NORA EN LAILA
2 TINA
3 SPRIETJE
4 BLOK
5 ROOSJE
6 LIESJE
7 ROODBORSTJE
8 JENNY
9 MIETJE
10 LADY KLETS
11 MOON
12 TE PEL
13 LISA
14 SPROTJE
15 BLUE MOON
16 JULIA
17 TAI PI
19 JANE
20 DORA
21 GO GO
22 NORA
23 PAKME
24 BLONDIE
25 Angel
26 Pitou
27 WINNY
28 SUSY

ALARM NOG DIT JAAR IN ZONE WESTKUST:

één druk op de knop en slachtoffer is veilig

mobiele versie

Dit is de knop die slachtoffers van ex-partners agenten het leven kan redden. En wij verzekeren jullie, er zijn er meer dan één dozijn!!

"Wij werken nauw samen met Soroptimist International VeurneWesthoek rond partnergeweld. Zij steunden ons reeds voor diverse projecten. In december brengen wij een toneelstuk rond partnergeweld voor al onze personeelsleden..."kakelt een woordvoerdster van PW.

perkamant1 kopie

hier klikken2

  NIEUW !!  

  POLITIE CONTROLE WESTKUST  

WESTKUST SPOORKIN

  OPBOUW AAN LEDEN   

https://www.facebook.com/groups/644400515969209/

VERKEERSBELASTING GAAT OMHOOG

AUTO = MELKKOE VAN DE STAAT

WEKELIJKS IN DE KRANT: "VLAANDEREN ZOEKT 50 MILJOEN VOOR...

100 MILJOEN VOOR..., 150 MILJOEN VOOR...."

We betalen als automobilisten al meer dan genoeg. Zo zijn er nog andere zaken die ons storen. De prijs van diesel is enorm gestegen, verzekeringen zijn duur en de verkeersbelasting gaat steeds omhoog. Om nog maar te zwijgen van de nieuwe lage-emissiezones. Waar oudere wagens geviseerd worden. Maar wie betaalt (zoals in Antwerpen, red.), mag er toch mee binnen. Is dat dan beter voor het milieu? Bij de politiecontrole groep Pol. Controle Westkust aansluiten doe je door op smartphone de berichten app Telegram gratis te downloaden en te registreren. Je sluit daarna aan via t.me/westkustspoorkin 

Wij merken ook dat de automobilist steeds meer de melkkoe van de overheid wordt. Er kan tegenwoordig achter elke boom wel een flitscamera verstopt zitten. Rij je dan 10 kilometer te snel, ben je meteen 53 euro armer. Wij gaan daarom als een soort tegenreactie starten met een politiecontrole groep. We begonnen in het verleden met een groep op WhatsApp, maar daar zit een beperking van 250 leden per groep op. We zaten in een mum van tijd met tien groepen van samen 2.500 mensen. Alle controles van groep naar groep blijven doorsturen, werd onhaalbaar. We gingen daarom op zoek naar een alternatief en vonden dat in de berichten app Telegram. We starten met de politiecontrole groep t.me/westkustspoorkin voor de regio WESTKUST. Wij vinden het een zeer goed initiatief. Want met elke tip over flitsers, flitsvuilbakken, files, ongevallen, wateroverlast,spookrijder, ijzel op de weg, alcoholcontroles enzomeer, krijg je meteen een melding op je telefoon. En kan je er meteen op inspelen.

Wie alles willen weten over flitsers, flitsvuilbakken, files,  spookrijders, alcoholcontroles, ongevallen, wateroverlast op de weg/ gladde wegen, enzomeer. Ieder burgerinitiatief heeft pro’s en contra’s, maar veel mensen zien het nut van een dergelijke groep in. Dat bewijst de sterke aangroei van het aantal leden. Maar wij beseffen dat het een erg gevoelig thema is, zeker voor wie al iemand in het verkeer verloor. Wij benadrukken dat de groep als een community-initiatief enkel waarschuwt. Het is niet de bedoeling om wegcriminelen te helpen. Wij denken dat je met zo’n controlegroep de mensen net bewust maakt van het feit dat er veel controles zijn. En je best steeds alle regels volgt. Onze leden zijn zich net meer bewust van de controles en gaan zeker twee keer nadenken voor ze achter het stuur kruipen met een glaasje op. Bovendien: controles verplaatsen zich snel en constant. Dus het risico op controle blijft altijd bestaan.

MOMENTEEL 480 LEDEN ... OP NAAR 1.000 LEDEN !! 

VOLVO WESTKUST & ROESELARE
FLITSVUILBAK

 

HOE GROTER DE ORGANISATIE...HOE DIEPER DE BROEKZAKKEN....

rode kruis2

Miljoenen hulpgeld voor ebola-crisis verdwenen bij Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft toegegeven dat er gesjoemeld is met geld dat bestemd was voor de bestrijding van de ebola-crisis in West-Afrika. Dat meldt de BBC. In totaal ging zowat 5 miljoen dollar in rook op. 

Het geld werd onder meer versluisd via veel te hoog geprijsde hulpmiddelen, salarissen voor onbestaande medewerkers en valse facturen. Het meeste geld, zowat 2,7 miljoen dollar, verdween in Liberia. In Sierra Leona ging 2 miljoen dollar verloren, in Guinee ging 1 miljoen dollar in rook op, vooral via valse facturen.

Het Rode Kruis heeft al laten weten de zaak diep te betreuren. De organisatie benadrukt ook dat het intussen strengere regels heeft opgesteld, en dat elke medewerker van het Rode Kruis die met de zaak te maken heeft ter verantwoording zal worden geroepen.

Tussen 2014 en 2016 overleden zeker 10.000 mensen in West-Afrika aan ebola. De meeste slachtoffers vielen in Liberia, Sierre Leona en Guinee.

De afdelingen van het Rode Kruis in de getroffen landen kregen in totaal zo'n 100 miljoen dollar voor de bestrijding van de ziekte.

En dit is niet alleen bij Het Rode Kruis,  uw schenkingen voor overstromingen, aardbevingen e.a. rampen verwijnt deels op rekeningen van dieven in maatpakken.

KLEINE INFO:

In haar boek "De Crisiskaravaan", gaf journaliste Linda Polman een inkijk achter de schermen van de noodhulpindustrie. Dertig procent van de tsunamihulp in de provincie Atjeh werd ingepikt door Indonesische militairen. Volgens Talatbek Masadykov, hoofd van de VN-missie in Zuid-Afghanistan overhandigden hulporganisaties in Uruzgan een derde van hun voedsel- en landbouwhulp aan de Taliban. In Afghanistan verdween 15 miljard dollar van de 60 donorregeringen in het frauduleus circuit. Ngo's die het geld beheren durven er hun spookprojecten niet te bezoeken. Hun beveiliging is duurder geworden dan de projecten die ze draaien. "Eerst was er communisme, toen Talibanisme en nu is er NGO-isme" zeggen de Kabuli's. In Somalië eisen warlords 80% op van de hulpgoederen. Vijftien tot twintig procent van de bewoners van vluchtelingenkampen zijn refugee warriors, die tussen de maaltijden en de medische behandelingen door hun oorlogen voorzetten. In een kamp in Dhaba bevolkt door een half miljoen Somaliërs die sedert 1991 wachten op beterschap. Om al deze redenen pleit de Zambiaanse economist Dambisa Moyo er zelfs voor om de ontwikkelingshulp stop te zetten...

Haïti Port-au-Prince

9(!!!!) jaar na de aardbeving en miljarden geschonken dollars die aan de vingers van hulporganisaties hebben blijven plakken. Nù slenteren kleine ouderloze kinderen nog steeds tussen de puinen op zoek naar eten en slaapplaats!! Ik krijg er rillingen van....

 

Enfin om af te sluiten: "Goedmenende sukkelaars zullen zoals elk jaar in weer en wind gaan schooien of stickers verkopen en aan de top zullen ze achteraf de champagne rijkelijk in hun vette pensen laten verdwijnen. En dat dateert niet van gisteren. Gelukkig geeft men er eindelijk eens ruchtbaarheid aan."

HET RODE- OF... HET ZWARTE KRUIS