KOMST VAN 45m HOGE ZENDMAST IN KOKSIJDE DORP

 Zendmast Ugchelen 2013 1

De Koksiedenoars maken zich zorgen om het visuele aspect van deze zendmast: volgens de plannen zal deze 45,75m hoog zijn met een diameter van 8m. Dus is dit nog hoger dan de Sint Niklaaskerk in Oostduinkerke. Deze zendmast zal niet alleen in het onmiddellijke zicht staan van de omliggende woonbuurt, maar over heel koksijde te zien zijn. Deze zendmast zal niet alleen het dorpsbeeld veranderen, maar ook het beeld van Koksijde in de streek. De hoogte van de huizen in de buurt blijft beperkt tot 2 bouwlagen, dus de zichtbaarheid is verder dan alleen de omliggende woonbuurt.

Omwille van deze visuele vervuiling maken de bewoners zich zorgen dat de waarde van de omringende huizen zak dalen, alsook bij een potentiƫle verkoop omdat de mensen schrik hebben van eventuele straling die z'n zendmast met zich meebrengt.

Wij maken ons zorgen over de inpakt van schaduw op de huizen in de onmiddellijke woonbuurt. Veel energiezuinige woningen maken gebruik van zonnepanelen alsook dubbele beglazing die toestaat om de warmte binnenhuis te houden. De schaduw van de zendmast zal hier een negatief effect op hebben.

Het natuurgebied de Hoge Blekker ligt op 100m afstand en zal blootgesteld worden aan een deel van de straling. Hoewel het wetenschappelijk nog niet bewezen is, kan niemand het effect van de straling op de fauna en flora bevestigen. De gemeente wil de Hoge Blekker meer in de kijker zetten, de zendmast zal hier vanop alle uitzichtpunten het zicht belemmeren.

Wij maken ons zorgen om de veiligheid van onze voetballers: wat is de stralingslast zo kort bij de zendmast? Wat bij loskomende stukken die op het voetbalveld terecht kunnen komen? In die hoek staat meestal een heel sterke wind, er zijn al meerde woningen die stormschade hebben opgelopen.

Wij maken ons zorgen om de zwembadbezoekers om dezelfde reden als hierboven.

De gemeente heeft net haar prestigieuze plannen bekend gemaakt om Koksijde dorp te moderniseren en het sportpark een modern tintje te geven. Waar past zo'n zendmast in dit plaatje? Uit esthetisch standpunt is dit gewoonweg lelijk...

Over een paar jaar komt het militaire domein vrij, waarom de zendmast daar niet plaatsen?

Welk nut heeft deze zendmast aangezien er reeds 18 zendmasten in  Koksijde staan!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen