NATUUR

HITTEGOLF OP KOMST!!

DE KLEINE PIETERMAN

Opletten voor de kleine venijnige Pieterman aan de Belgische kust !

U gaat de komende dagen pootjebaden, of slepen naar garnalen? Misschien toch maar oppassen. De kleine pieterman komt steeds meer voor in onze kustwateren. En dat visje, al is het maar tien centimeter groot, kan venijnig steken!

pieterman

Ze komen nu meer voor aan onze kust dan vroeger. Kruiers en kustvissers vangen ze in hun netten en gooien ze weg, waarna ze zich ingraven op het strand. Alleen de scherpe stekel op zijn rugvin steekt dan boven het zand. Als je daarop trapt, voel je fikse pijn.

Wie geprikt wordt, moet snel zijn. In een bad met heet water houden, of er alcohol over gieten. Dat breekt het gif af. Het gif van de pieterman wordt soms ook dodelijk genoemd maar dit is overdreven. Het is gewoon zeer pijnlijk, je zal er toch een paar uur stevig last van hebben. Maar op de EHBO-posten langs het strand en bij de redders zullen ze je zeker kunnen helpen.

kalle

 VOOR DE ALLERKLEINSTEN 

 

 

Nederland Kopen Korting Dolce Gabbana Kinderen Schoeisel Mare PVC Sandal InfantToddlerLittle Kid Light Blauw Sandalen GJZ50503053

   

KIJK OOK UIT NAAR HET GESPOTTE ZEEMONSTER !!  

Enkele meters verder in zee is voor de kust van Koksijde het dodelijkste en vraatzuchtigste zeemonster 'Leviathan' gespot! Eén hap en u bent op weg naar de eeuwige visgronden!! Volgens de laatste meldingen is Levi op weg naar Oostende!  Wees voorzichtig....maar om deze loebas van je weg te houden, smeer u in met kippemest...prettige en zonnige dag nog!

zeemonster

DRINGEND BERICHT AAN DE LEDEN

DONDERDAG A.S. 39 GRADEN...

ALLES BEGINT TE SMELTEN!!

smelten

 WEES OP ALLES VOORBEREID !!!37825471 10213765636394112 1785529243384414208 n

Ook Nederland en België zullen evenwel niet gespaard blijven als de aarde voort opwarmt.

Klimaatmodellen geven aan dat de temperatuur met 1,1 tot 6,4 graden C kan stijgen tussen 1990 en 2100. Vooral temperatuurstijgingen van meer dan 2 graden C zouden grote veranderingen met zich meebrengen voor mens en milieu, door een stijging van de zeespiegel, een toename van droogte- en hitteperioden, extreme neerslag en andere effecten.

Als de temperatuur toeneemt, neemt ook de verdamping van (zee)water toe, wat wereldwijd gezien leidt tot meer neerslag. Bij de polen en in hoger gelegen gebieden valt die neerslag in de vorm van sneeuw, wat het verdwijnen van de ijskappen zou moeten afremmen. Ook kan er op de ene plaats meer neerslag vallen en op de andere juist meer verdamping optreden. De temperatuurschommelingen zullen leiden tot stijgingen in een plaats en dalingen in andere gebieden.

kust zand

kaart

26171415 10213650627673611 6647870207609906572 o

26233206 10213650630713687 949542394818845539 o

DAGRECORD UIT 1957 GEBROKEN !!!

54520038 1202356163259443 7367495957920874496 n

 DRINK MET MATE...

tetpint

Klimaatactiviste "Anuna De Wever"

ZOIETS ONDERZOEKT PANO NIET !

Meer dan 30.000 wetenschappers hebben bevestigd dat de door de mens veroorzaakte klimaatverandering een hoax is die door de elite in stand wordt gehouden om geld te verdienen.Een van de experts is de oprichter van Weather Channel, John Coleman, die waarschuwt dat er enorme fortuinen worden verdiend door de mens veroorzaakte voorstanders van klimaatverandering.

41f73b88 291c 11e9 9eab 0bd0101f0ea7 web scale 0.103125 0.103125

Belgen zijn als mossels, die slikken ook alles.


Voor een partij als Groen is het toch een geweldige stunt als men het zover kan krijgen dat een paar maanden voor de verkiezingen duizenden schoolkinderen elke week spijbelen en betogen voor het klimaat.
Het verkiezingsthema bij uitstek van Groen.
Een campagne die Groen geen geld kost, want de belastingbetaler betaalt de politie om ter plaatse alles in goede banen te leiden.
Om zoiets te kunnen bewerkstelligen kent Groen het adviesbureau NESMA CONSULTING, een adviesbureau dat in het verleden nogal wat zaken voor Groen heeft gedaan.
Zo een bureau is immers best geplaatst om een groots basisidee uit te werken en de nodige vorm te geven.
De grote baas van Nesma Consulting is een zekere Katrien Van Der Heyden.
Een naam die misschien niet meteen iets zegt, maar die Katrien heeft toevallig een dochter en die heet Anuna De Wever.
Wil het toch wel lukken dat het net die Anuna is die de initiatiefneemster was om oproepen te plaatsen om schoolgenoten aan te moedigen om te spijbelen.
Het gezin van Anuna De Wever zal de groene factuur wel kunnen ophoesten, in tegenstelling tot zovele anderen.
Het moet zijn dat het lekker schuift voor de mama van Anuna, speeches schrijven voor #Groen.
Zonde dat de media slechtst 1 kant van het verhaal brengen, maar goed, het zij zo.

 

heeft mijn paard het koud 9528 w800

"Eigenaars van weidedieren moeten bij vriestemperaturen te allen tijde vers drinkwater voorzien. Ook voldoende voeding is uitermate belangrijk, want bij extreme koude verbruikt een dier veel meer energie. Verder moet de bodem van de wei droog zijn en moet er voldoende beschutting zijn", aldus de Dienst Dierenwelzijn.

De Dienst wijst er bovendien op dat mensen steeds vaker paarden als sport- of gezelschapsdier houden, maar dat er ook steeds meer klachten zijn over paardenverwaarlozing. Volgens een nieuwe wet, die op 10 januari in voege trad, moeten paarden, die buiten gehouden worden zonder natuurlijke beschutting of schuilhok, in de winter op stal kunnen worden gezet.

Hagen of bomen kunnen dienen als natuurlijke bescherming op voorwaarde dat ze voldoende bescherming bieden tegen neerslag en wind. De Inspectiedienst Dierenwelzijn heeft vorig jaar 59 processen-verbaal en 54 waarschuwingen opgesteld voor paardenverwaarlozing. De meeste klachten gingen over een gebrek aan verzorging en slechte huisvesting.

Sinds donderdag kunnen de boetes voor de verwaarlozing van paarden oplopen tot 12.000 euro, bij herhaling zelfs tot 75.000 euro. Bij ernstige verwaarlozing of na het negeren van eerdere waarschuwingen, worden de paarden in beslag genomen. In 2017 werden in totaal 54 paarden in beslag genomen.

f4ec3318 daa0 11e7 9564 b6ee40119691 web scale 0.2 0.2

 kip vest

huisje ardennen

Mijn weekend in d'Ardennen...eens het 'brein' laten rusten...dacht ik.


8:00 Sneeuwman gemaakt. 
8:10 De lesbiennes van 2 huizen verder maken al direct bezwaar: “Waarom is het geen sneeuwvrouw ?"
8:15 Dus naast de sneeuwman heb ik dan ook nog maar een sneeuwvrouw erbij gemaakt.
8:17 De feministe van de op de hoek klaagt over de té grote borstomvang van de sneeuwvrouw.
8:20 Het homo-koppel van een straat verderop klaagt dat het ook best twee sneeuwmannen kunnen zijn.
8:25 De veganistische achterburen mopperen en zeggen dat de neus, een oranje wortel, toch wat anders moet zijn, want tenslotte zijn etenswaren om op te eten niet om sneeuwpoppen mee te versieren.
8:30 Door Mo van op het pleintje wordt ik nu ook voor racist uitgemaakt omdat beide sneeuwpoppen wit zijn.
8:45 Groots bijgewoonde demonstratie in de straat voor regenboogsneeuwpoppen i.p.v. witte. . .
8:50 Een mobiele eenheid van de politie heeft de straat volledig moeten afzetten.
9.05 VTM nieuws en VRT journaal aanwezig . . .
9:10 Gemeenteraadslid Fatima wil een hoofddoek voor de sneeuwvrouw.
9:20 De burgemeester komt er ook bij en aanschouwt het tafereel….
9:30 De veiligheidsdiensten grijpen in omdat de bezemsteel van de sneeuwman mogelijks als slagwapen kan worden gebruikt . . .
9:45 IS eist alles op . . . en maakt zich bekend als opdrachtgever voor de sneeuwman. 
9:55 Mijn telefoon wordt in beslag genomen en grondig bestudeerd terwijl ik geblinddoekt afgevoerd wordt in een helikopter op weg naar de gevangenis…
10:00 Er wordt mij gevraagd of ik deel uitmaak van een "slapende cel" . . . en nog handlangers heb . .

Voor mij is het onderhand duidelijk hoor: je kan in dit verkneukelde regeltjesland zelfs niet ongestoord een sneeuwman maken...laat staan uw mening neerpennen !!

layout ardennes neige 02

 Zwarte Piet volgt...

HIER GAAT HET OM...NIET OM DE ZEESPIEGEL

"DE PAARDENMARKT"

Bommenkerkhof onder de Noordzee vòòr Knokke-Heist groter en giftiger dan gedacht. In de ondiepe kustwateren vòòr Knokke-Heist bevat veel meer gifgas dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een nieuwe analyse. Deze komen bloot te liggen en zijn in staat om gans Oost- en West-Vlaanderen van de kaart te vegen!! De regering maakt ons wijs dat het om 'proefeilanden' gaat! Neen beste lezers, de megaknal is zeer dichtbij...de kustburgemeesters hebben ze goed te grazen genomen...eilanden tegen de GROTE STORM??...Neen eilanden tegen de GROTE KNAL...

zeebommen

aanklik

 

paardenmarkt

Roest en vrijkomend gif


Volgens technische bronnen zullen de granaten uiteindelijk gaan doorroesten en lekken. Niemand kan met zekerheid vaststellen wanneer dit gebeurt. Volgens de Belgische overheid liggen de granaten onder een dikke laag zand. Hierdoor zou de kans op doorroesten klein zijn en daarom verwacht de overheid dat het gifgas niet zal gaan lekken. Over de toestand van de granaten is op dit moment echter niets bekend. De verwachting is dat, als granaten doorroesten, er grote aantallen tegelijkertijd zullen gaan lekken waardoor mogelijk grote hoeveelheden gifgas in een korte periode vrijkomen. Gezien de heersende zee- en getijdenstroom is het niet uitgesloten dat gif ook op Nederlands grondgebied terecht zal komen.

Na de Eerste Wereldoorlog is voor de kust van Knokke door de Engelsen en de Belgen minimaal 35.000 ton ammunitie in zee gestort. Andere bronnen wijzen op 50.000 tot 200.000 ton. De dumpplaats is een zandbank 'De Paardenmarkt' die tussen de 300 en 1.500 meter uit de kust van Knokke Heist / Duinbergen ligt, op ongeveer 2 kilometer van de oostelijke strekdam van Zeebrugge. De schattingen van de hoeveelheid gifgas uit de granaten, voornamelijk mosterdgas, lopen uiteen van 500 ton tot 1.100 ton. Mosterdgas veroorzaakt bij aanraking o.a. ernstige brandwonden. .

 DE TIJGERMUGtijgermug

De Aziatische tijgermug is kleiner dan een gewone mug en heeft witte vlekken op haar poten. Ze werd al op verschillende plaatsen gesignaleerd en is nu ook in België opgedoken. In de gemeente Koksijde, waar het beestje zich definitief heeft gevestigd in het nieuwe politiehuis, maken de omwonenden zich nog geen zorgen. “Ik heb er geen last van zegt de buurvrouw. Gewoon goed insmeren. Het is net zo irritant als een gewone mug”, zegt een van hen. De andere liet ons dan nog verstaan : de schef zei toch: "zelfs met een kalasjnikov raak je er niet binnen"!! Helaas dit mugje is daar wel in geslaagd!

Hoe kan dit opgelost worden? Om deze muggen te verdrijven en uit te roeien, is men genoodzaakt dit gebouw af te breken. Dit moet heel snel gebeuren want de paartijd van deze mug begint deze maand augustus tot einde september!!

Virussen

Maar de Aziatische tijgermug is niet zo onschuldig. Ze wordt vooral gevreesd omdat ze ziektes doorgeven, zoals bijvoorbeeld het zikavirus. Wie niet gestoken wil worden smeert zich best goed in met een sterk antimuggenmiddel.

De tijgermug komt via havens en luchthavens naar West-Europa, deze van Koksijde komen via Zeebrugge en Duinkerke.

AANVAL-BEET TIJGERMUG

BEET TIJGERMUG

.

 

De bedreigingen van de oceanen en hun bewoners

Geleidelijk lijkt het tij te keren. Nu de oceanen steeds leger raken en steeds meer wetenschappers er op hameren dat er dringend actie moet ondernomen worden, lijken sommige politici enigszins wakker te worden. Kijken we echter naar Nederland en België, dan ziet het er nog niet best uit.

Zo beloven de Nederlandse visserijministers al 18 jaar een belangrijk deel van de Noordzee te beschermen. Dit zou in moeten houden dat de visserij daar op geen enkele wijze toegestaan is. Op dit moment wordt van het Belgische deel van de Noordzee elke vierkante meter tweemaal per jaar omgeploegd. 'Men' vindt dat normaal. De vis die op de bodem leeft moet naar ons bord...Men vergeet kennelijk dat van de van oorsprong prachtige onderwaternatuur inmiddels vrijwel niets meer over is. Ach, wat niet weet, deert toch niet!?

De zee heeft me verteld dat zij zo moe is

Zij zei dat zij er zeer beroerd aan toe is

Zij zei: wat is daar toch bij jullie aan de hand?

Wat doen jullie toch tegenwoordig allemaal op dat land?

Zij zei: er komen tegenwoordig steeds meer van die dagen

Dan kan ik alle vuile rotzooi haast niet meer verdragen

Dat zei de zee die me vertelde dat ze moe is

Die zei dat zij er zeer beroerd aan toe is

En als de zee zegt dat ze moe is

Wil dat zeggen dat het land er zeer beroerd aan toe is...

 

strand met afval kennislink 

Zelfs tot diep in de oceanen!!

Dé toeristische trekpleister van Bali is nu een zee van afval

Met dank aan de mens 

 

Onze samenleving moet dringend afkicken van plastic. Het verbod op plastic wegwerpzakjes, zoals dat in Brussel en elders te gebeuren staat, is een eerste stap. Maar het volstaat niet.

Ik bezit een stukje plastic dat op het strand van Henderson Island is aangespoeld. Het onbewoonde eiland in de Stille Zuidzee, amper 10 kilometer lang en 5 kilometer breed, kwam afgelopen lente in het nieuws met foto’s van stranden vol plastic afval. Ze werden geschoten door Tasmaans milieutoxicoloog Jennifer Lavers. Zij schat dat er 18 ton plastic ligt, door stromingen meegevoerd uit Zuid-Amerika of afkomstig van zeeschepen die hun lading verloren. Tijdens lezingen vergelijkt ze haar foto’s met die van eerdere expeditiereizigers, goed twintig jaar geleden. Op hun beelden zijn de stranden maagdelijk wit. Vandaag is Henderson Island, 5.000 kilometer verwijderd van het vasteland, een vuilnisbelt die uitgegroeid is tot een zoveelste symbool van de gigantische oceaanvervuiling.

Plastic is een typisch product uit de vorige eeuw. Mee aan de wieg ervan staat Gentenaar Leo Baekeland, die er als eerste in slaagde om fenol en formaldehyde te combineren. Na verhitting leverde het de eerste synthetische kunststof op, die hij bakeliet noemde. De uitvinding van de naar de VS geëmigreerde chemicus zette de deur open voor de massaproductie van tal van nieuwe producten en toepassingen, zowel voor de industrie als voor dagelijks gebruik. Bakeliet is een thermohardend plastic – in tegenstelling tot de meer verspreide thermoplasten smelt het niet bij verhitting – dat vandaag nog in de ruimtevaart en de auto-industrie wordt gebruikt. Eos bracht een bezoek aan de firma Helvoet in Lommel, waar ze onderdelen in modern bakeliet voor auto’s maken. Dat zijn er meer dan je zou denken.

De industriële toepassingen van harde plastics vormen op zich niet het grootste milieuprobleem. Urgenter is het wereldwijde transport van de basisgrondstof: kleine korrels of pellets, zoals ik er eentje van Lavers gekregen heb. 322 miljoen kubieke meter plastic wordt er jaarlijks wereldwijd geproduceerd, en een deel ervan belandt via lekken in de oceanen. De pellets, die makkelijk toxische stoffen als pcb’s opnemen, hebben het ideale formaat om te worden opgegeten door nietsvermoedende krabben, dolfijnen en zeevogels. Andere boosdoeners zijn plastic zakjes en andere verpakkingen. Ook de nanoplastics in cosmetica en tandpasta dragen bij tot het probleem, net als de vezels van synthetische kleren die bij het wassen vrijkomen. Via de rivieren belanden die (micro)plastics makkelijk in open zee. De gevolgen voor tal van mariene soorten en schier alle zeevogels zijn desastreus. De dieren worden kleiner, hebben een lager gewicht en minder weerstand.

Door het gebruiksgemak zijn we verslaafd geraakt aan plastics, die letterlijk alomtegenwoordig zijn. De massaproductie kwam pas goed in de jaren 1950 op gang, en betekende het begin van een wegwerpcultuur die door plastic gefaciliteerd werd. ‘Maar waar ligt weg precies?’, vroeg Jennifer Lavers in november op de Falling Walls-conferentie in Berlijn. Onze samenleving is dringend aan afkicken toe. Het verbod op plastic wegwerpzakjes, zoals dat in Brussel en elders te gebeuren staat, is een eerste stap. Maar het volstaat niet. Volgens Lavers is er geen andere oplossing dan een radicale verandering, weg van de eindeloze gemakzucht: ‘Als we ons nu beperken tot afval opruimen, dan zullen we in de toekomst niets anders meer doen.’

29831