NATUUR

HITTEGOLF OP KOMST!!

DE KLEINE PIETERMAN

Opletten voor de kleine venijnige Pieterman aan de Belgische kust !

U gaat de komende dagen pootjebaden, of slepen naar garnalen? Misschien toch maar oppassen. De kleine pieterman komt steeds meer voor in onze kustwateren. En dat visje, al is het maar tien centimeter groot, kan venijnig steken!

pieterman

Ze komen nu meer voor aan onze kust dan vroeger. Kruiers en kustvissers vangen ze in hun netten en gooien ze weg, waarna ze zich ingraven op het strand. Alleen de scherpe stekel op zijn rugvin steekt dan boven het zand. Als je daarop trapt, voel je fikse pijn.

Wie geprikt wordt, moet snel zijn. In een bad met heet water houden, of er alcohol over gieten. Dat breekt het gif af. Het gif van de pieterman wordt soms ook dodelijk genoemd maar dit is overdreven. Het is gewoon zeer pijnlijk, je zal er toch een paar uur stevig last van hebben. Maar op de EHBO-posten langs het strand en bij de redders zullen ze je zeker kunnen helpen.

kalle

 VOOR DE ALLERKLEINSTEN 

 

 

Nederland Kopen Korting Dolce Gabbana Kinderen Schoeisel Mare PVC Sandal InfantToddlerLittle Kid Light Blauw Sandalen GJZ50503053

   

KIJK OOK UIT NAAR HET GESPOTTE ZEEMONSTER !!  

Enkele meters verder in zee is voor de kust van Koksijde het dodelijkste en vraatzuchtigste zeemonster 'Leviathan' gespot! Eén hap en u bent op weg naar de eeuwige visgronden!! Volgens de laatste meldingen is Levi op weg naar Oostende!  Wees voorzichtig....maar om deze loebas van je weg te houden, smeer u in met kippemest...prettige en zonnige dag nog!

zeemonster

DRINGEND BERICHT AAN DE LEDEN

DONDERDAG A.S. 39 GRADEN...

ALLES BEGINT TE SMELTEN!!

smelten

 WEES OP ALLES VOORBEREID !!!37825471 10213765636394112 1785529243384414208 n