DE TIJGERMUGtijgermug

De Aziatische tijgermug is kleiner dan een gewone mug en heeft witte vlekken op haar poten. Ze werd al op verschillende plaatsen gesignaleerd en is nu ook in België opgedoken. In de gemeente Koksijde, waar het beestje zich definitief heeft gevestigd in het nieuwe politiehuis, maken de omwonenden zich nog geen zorgen. “Ik heb er geen last van zegt de buurvrouw. Gewoon goed insmeren. Het is net zo irritant als een gewone mug”, zegt een van hen. De andere liet ons dan nog verstaan : de schef zei toch: "zelfs met een kalasjnikov raak je er niet binnen"!! Helaas dit mugje is daar wel in geslaagd!

Hoe kan dit opgelost worden? Om deze muggen te verdrijven en uit te roeien, is men genoodzaakt dit gebouw af te breken. Dit moet heel snel gebeuren want de paartijd van deze mug begint deze maand augustus tot einde september!!

Virussen

Maar de Aziatische tijgermug is niet zo onschuldig. Ze wordt vooral gevreesd omdat ze ziektes doorgeven, zoals bijvoorbeeld het zikavirus. Wie niet gestoken wil worden smeert zich best goed in met een sterk antimuggenmiddel.

De tijgermug komt via havens en luchthavens naar West-Europa, deze van Koksijde komen via Zeebrugge en Duinkerke.

AANVAL-BEET TIJGERMUG

BEET TIJGERMUG

.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen